Achter-Lindt

Plaats
Buurtschap
Zwijndrecht
Drechtsteden
Zuid-Holland

Achter-Lindt

Terug naar boven

Status

- Achter-Lindt is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de regio Drechtsteden, gemeente Zwijndrecht. T/m 1880 gemeente Groote Lindt.

- De buurtschap Achter-Lindt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zwijndrecht.

- De buurtschap Achter-Lindt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1851 Achter-Lindt.

Naamsverklaring
Samenstelling van achter 'achterwaarts gelegen' en de plaatsnaam Lindt, zie daarvoor Groote Lindt. Ter onderscheiding van Voor Lindt.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Achter-Lindt ligt rond de wegen Lindtsedijk (het gedeelte van deze weg tussen O van de driesprong van deze weg bij huisnummer 103, en NW vanaf rond huisnummer 215, dat is vanaf rond het punt waar deze weg, vanuit het NW gezien, bij de oever van de rivier de Oude Maas uitkomt), Lindtsebenedendijk (het W gedeelte van deze weg rond de spoorweg in de nabijheid van het water de Devel en buurtschap en rangeerterrein Kijfhoek), Veerweg en Lindeweg (het gedeelte van deze weg O van de spoorweg en W van de rotonde bij de weg Munnikensteeg). De buurtschap ligt direct W van het dorp Zwijndrecht, N van de rivier de Oude Maas, aan de Z oever van het water de Devel, ZO van het dorp Heerjansdam, NO van het dorp Puttershoek, NW van het dorp 's-Gravendeel, ZZW van het dorp Rijsoord en ZW van het dorp Hendrik-Ido-Ambacht.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Achter-Lindt 30 huizen met 215 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom ca. 30 huizen, met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen