Achterveld (Vilsteren)

Plaats
Buurtschap
Ommen
Salland
Overijssel

achterveld_vilsteren_plaatsnaambord_kopie.jpg

Achterveld is een buurtschap van het dorp Vilsteren, in de gemeente Ommen

Achterveld is een buurtschap van het dorp Vilsteren, in de gemeente Ommen

Achterveld (Vilsteren)

Terug naar boven

Status

- Achterveld is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Ommen. T/m 30-4-1923 gemeente Ambt Ommen.

- De buurtschap Achterveld valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Vilsteren.

- De buurtschap Achterveld heeft witte plaatsnaamborden en ligt buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Achterveld ligt rond de Achterveldsweg en rond de W parallelweg van de Deventerweg (de N348), N van het kruispunt met de Achterveldsweg. De buurtschap ligt Z en ZO van het dorp Vilsteren, ZW van de stad Ommen, N en NNO van het dorp Lemelerveld, NW van het dorp Lemele en OZO van het dorp Dalfsen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Achterveld omvat circa 15 huizen met circa 40 inwoners.

Terug naar boven

Geschiedenis

In de plannen voor de zogenoemde OLDO-spoorlijn van de Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer - Ommen (OLDO) was ook voorzien in een stopplaats bij buurtschap Achterveld. Echter voor de opening is deze al vervangen door een stopplaats in buur-buurtschap Dalmsholte.

Terug naar boven

Links

- Openbaar vervoer: - Sinds april 2017 is er Buurtbus Vilsteren, die rijdt tussen Dalfsen en Ommen. In totaal bemensen circa 30 vrijwilligers de bus, waardoor iedereen gemiddeld maar circa 1x in de 14 dagen dienst hoeft te doen. Dankzij deze bus worden ook de buurtschappen Achterveld, Dalmsholte, Giethmen, Hessum, Rechteren en Vennenberg aangedaan.

Reactie toevoegen