Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Terug naar boven

Auteursrecht

Op de teksten en afbeeldingen op Plaatsengids.nl rust copyright/auteursrecht, van de uitgever dan wel van haar redacteuren, vrijwilligers of anderszins medewerkenden. Je mag deze dan ook niet overnemen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Uiteraard stellen wij links naar deze site, of naar specifieke pagina's op deze site, wél op prijs.

Voor de teksten en afbeeldingen die wij plaatsen, hebben wij doorgaans overeenkomsten met degenen die ze gemaakt hebben dan wel die de rechten bezitten (wat niet betekent dat jij dat recht dan ook hebt. Het is helaas een veelvoorkomend misverstand dat teksten en/of afbeeldingen door publicatie op het internet vrij te gebruiken zouden zijn/worden. Dat is - voor beide - niet zo. Voor meer informatie hierover zie hier). Mocht er een tekst of afbeelding zijn waar jij rechten op hebt en die je toch niet geplaatst wilt hebben, laat het ons dan weten, dan zullen wij hem direct verwijderen.

Terug naar boven

Linken en deeplinken

Uiteraard mag je op je eigen site wel linken naar Plaatsengids.nl, of naar specifieke pagina's op Plaatsengids.nl ('deeplinken'). Je kunt op je lokale site bijvoorbeeld linken naar 'jouw' plaats op Plaatsengids.nl, zodat je de informatie over jouw plaats, die voortdurend aan wijzigingen onderhevig is, niet zelf hoeft bij te houden.

Links naar elders op het internet
Op bijna iedere pagina op onze site hebben wij wel een of meer links naar sites met aanvullende informatie elders op het internet. Het doel is om hierbij alleen naar kwalitatief hoogwaardige sites te linken, om zo het kaf van het koren te scheiden, en jóú daarmee veel zoekwerk te besparen, maar uiteraard zijn wij niet verantwoordelijk voor de inhoud van die sites. Dat zijn alleen de site-eigenaren zelf.

Levering van goederen en diensten

Terug naar boven

Advertenties en webwinkels

Plaatsengids.nl beoogt de kosten van ontwikkeling, onderhoud en hosting van de site te dekken door middel van advertenties en goederen en diensten die je via de site kunt bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld op sommige pagina's een vakantie boeken bij een hotel, camping of bungalowpark en kun je boeken zoals reisgidsen, atlassen en wandel- en fietsroutes bestellen. Wij attenderen je erop dat Plaatsengids.nl in deze transacties geen partij is en dat je rechtstreeks zaken doet met de leverancier van de desbetreffende goederen en diensten. Uiteraard gaan wij alleen met gerenommeerde partijen in zee die hun sporen op hun gebied hebben verdiend.

Terug naar boven

Vaste boekenprijs

De prijzen van boeken en overige literatuur die wij op sommige plekken op onze site vermelden, zijn de door de uitgever vastgestelde nieuwprijzen. Prijswijzigingen zijn voorbehouden, wat wil zeggen dat de prijs zoals die bij de leverancier geldt, altijd de meest actuele prijs is en daarom bepalend. Voor Bol.com geldt dat zij ook tweedehands boeken in hun assortiment hebben. Mocht een boek alleen nog tweedehands verkrijgbaar zijn, dan kan de prijs uiteraard afwijken van de nieuwprijs. Doorgaans is de tweedehands prijs lager, maar bij schaarse boeken kan die prijs eventueel ook hoger zijn dan de nieuwprijs.

Terug naar boven

Privacypolicy

Het raadplegen van de informatie op Plaatsengids.nl is voor jou geheel gratis en vrijblijvend. En ook lid worden, registreren, een account aanmaken en inloggen is allemaal niet aan de orde. Je dient alleen je naam en e-mailadres op te geven als je een reactie wilt plaatsen onderaan een pagina. Je e-mailadres wordt niet zichtbaar op de site. Wij gebruiken je e-mailadres alleen als wij vragen over je reactie hebben, of om mensen met elkaar in contact te brengen, bijvoorbeeld bij een oproep voor nadere gegevens, mits je daar vooraf mee akkoord gaat. Verder verstrekken wij je e-mailadres onder geen beding aan derden.