Alvershool

Plaats
Buurtschap
Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Alvershool

Terug naar boven

Status

- Alvershool is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

- De buurtschap Alvershool valt onder het dorp Gerwen, maar omdat dat dorp geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Nuenen.

- De buurtschap Alvershool heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1455 Alvenshoel, ten Alvensoele, 15e eeuw Dalvenshoele, 1522 Dalvershoef, 1785 in 't Alvershool.

Naamsverklaring
Samenstelling van hool 'laaggelegen, moerassige plaats' en alver 'vorentje'.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Smits van Oyenlaan (het gedeelte van deze weg NO van de weg Alvershool), Kerkakkers (het gedeelte van deze weg Z van de weg De Polder), De Polder, Stiphoutseweg (het gedeelte van deze weg N van de weg Alvershool), Mikboomweg en Hoevensestraat. De buurtschap ligt Z van het dorp Gerwen, NO van het dorp Nuenen, O van de stad Eindhoven, ZO van het dorp Nederwetten, W van het dorp Stiphout, WNW van de stad Helmond en ZW van de dorpen Lieshout en Aarle-Rixtel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Alvershool omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen