Assum

Plaats
Buurtschap
Uitgeest
Kennemerland Regio Alkmaar
Noord-Holland

Assum

Terug naar boven

Status

- Assum is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kennemerland en in de Regio Alkmaar, gemeente Uitgeest.

- De buurtschap Assum valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Uitgeest. De buurtschap Assum ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Uitgeest, maar ligt zodanig afgescheiden van de Uitgeester wijken, dat lijkt te rechtvaardigen, Assum als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Assum heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Assum ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Tolweg (het gedeelte van deze weg in de nabijheid van het kruispunt met de wegen Assum en Weeg), Weeg (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de weg De Waterdief), Kleis (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Anna van Renesselaan) en Anna van Renesselaan (het gedeelte van deze weg Z van het zuidelijkste kruispunt met de weg De Waterdief; W zijde). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Uitgeest, W van de A9, O van het dorp Heemskerk, NO van de stad Beverwijk, ZO van het dorp Castricum, WNW van het dorp Krommenie en NW van het dorp Assendelft.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Assum 13 huizen met 90 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 70 huizen met ca. 175 inwoners.

Reactie toevoegen