Bankert

Plaats
Buurtschap
Gemert-Bakel Deurne
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Bankert

Terug naar boven

Status

- Bankert is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in deels gemeente Gemert-Bakel (t/m 1996 gemeente Bakel en Milheeze, in 1997 over naar gemeente Gemert-Bakel), deels gemeente Deurne (t/m 1925 gemeente Deurne en Liessel, in 1926 over naar gemeente Deurne).

- De buurtschap Bankert valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Milheeze, deels onder het dorp Deurne.

- De buurtschap Bankert heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bankert ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Hoevensebaan (het gedeelte Z van de weg Hoevense Klamp), Nieuwe Erven (het gedeelte Z van de Hoefweg), De Legge, Bultweg, Oude Kerkbaan, Milhezerweg (het gedeelte N van het kruispunt met de Bankertseweg en de Fortweg), Fortweg, Duifweg, Staartweg en Padbrugseweg (het gedeelte N van het kruispunt met de Duifweg). De buurtschap ligt ZO van het dorp Milheeze, OZO van het dorp Bakel, N van het dorp Deurne, NNW van het dorp Walsberg en WNW van het dorp Ysselsteyn.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Bankert omvat ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen