Beek (Merselo)

Plaats
Buurtschap
Venray
Noord-Limburg
Limburg

Beek (Merselo)

Terug naar boven

Status

- Beek is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venray.

- De buurtschap Beek valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Merselo.

- De buurtschap Beek heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Beek ligt rond de gelijknamige weg en het gedeelte van de Beekweg tussen de twee kruispunten van deze weg met dezelfde weg Beek. De buurtschap ligt NO van het dorp Merselo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft buurtschap Beek, samen met de buurtschappen Merselo en Stiept, 400 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 60 inwoners.

Terug naar boven

Landschap, natuur en recreatie

- In 2011 heeft Waterschap Peel en Maasvallei 34,5 hectare landbouwgrond gekocht in het Loobeekdal NW van Venray, als onderdeel van het project Integrale Gebiedsuitwerking Loobeekdal. Doelen van de herinrichting zijn: natuur realiseren via EHS en verbindingszones, landbouwstructuur voor agrarische bedrijven verbeteren, oorspronkelijke natuurlijke loop van de Loobeek terugbrengen (de beek voorheen 9 kilometer lang was, is na hermeandering 11,5 kilometer lang geworden), recreatieve mogelijkheden voor inwoners verbeteren en het landschap aantrekkelijker maken. De herinrichting van het Loobeekdal is in 2015 gereed gekomen.

Reactie toevoegen