Beemdkant

Streek
Buurtschap
Laarbeek
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Beemdkant

Terug naar boven

Status

- Beemdkant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, gemeente Laarbeek. Lieshouts gedeelte: t/m 1996 gemeente Lieshout, in 1997 over naar gemeente Laarbeek; Beek en Donks gedeelte: t/m 1996 gemeente Beek en Donk, in 1997 over naar gemeente Laarbeek.

- De buurtschap Beemdkant valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Lieshout, deels onder het dorp Beek en Donk (één pand).

- De buurtschap Beemdkant heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Beemdkant ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Provinciale weg (O zijde), Herendijk (het gedeelte van deze weg ZW van het kruispunt met de Donkersvoortsestraat), Luciferbos, Wielekesweg, Beekseweg (de N615; N zijde), Staartweg en Duin. De buurtschap ligt direct N en direct NO van het dorp Lieshout, W van het dorp Beek en Donk, NW van het dorp Aarle-Rixtel en ZO van het dorp Mariahout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Beemdkant 38 huizen met 199 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 55 huizen met ca. 140 inwoners.

Reactie toevoegen