Beersdonk

Plaats
Buurtschap
Asten Helmond
Zuidoost-Brabant Peelland
Noord-Brabant

Beersdonk

Terug naar boven

Status

- Beersdonk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Peelland, in grotendeels gemeente Deurne (t/m 1925 gemeente Vlierden, in 1926 over naar gemeente Deurne), deels gemeente Helmond.

- De buurtschap Beersdonk valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Vlierden en deels onder de stad Helmond.

- De buurtschap Beersdonk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Beersdonk ligt rond de wegen Brouwhuisweg (het gedeelte van deze weg gelegen W van de N279), Bij Oostappen en Heibergweg. De buurtschap wordt onderscheiden in de gedeelten Voorste Beersdonk en Achterste Beersdonk; een W gedeelte van de buurtschap is in de loop van de jaren getransformeerd tot bedrijventerrein en valt derhalve niet meer tot de buurtschap te rekenen. De buurtschap ligt W van het dorp Vlierden, ZO van de stad Helmond, WZW van het dorp Deurne en NW van de dorpen Ommel en Asten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Beersdonk omvat ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen