Belt

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

Belt

Terug naar boven

Status

- Belt is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kop van Noord-Holland, gemeente Hollands Kroon. T/m 2011 gemeente Wieringen.

- De buurtschap Belt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hippolytushoef.

- De buurtschap Belt heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen. De buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Hippolytushoef, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Belt als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Belt ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Koningsweg (het gedeelte van deze weg vanaf de huisnummers 124 en 85, in O richting), Normerlaan en Noorderlaan (het gedeelte van deze weg rond en W van het kruispunt met de Normerlaan) en rond de N helft van de Belterlaan. De buurtschap ligt in de Z nabijheid van de Waddenzee, direct W van het dorp Hippolytushoef, WZW van de dorpen Oosterland en Den Oever en NO van de dorpen Westerland en Van Ewijcksluis.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Belt (dan: De Belt) 10 huizen met 50 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen