Benedenvaart

Plaats
Buurtschap
Hardenberg
Salland
Overijssel

Benedenvaart

Terug naar boven

Status

- Benedenvaart is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Salland, gemeente Hardenberg. T/m 2000 gemeente Avereest.

- De buurtschap Benedenvaart valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Balkbrug.

- De buurtschap Benedenvaart heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Benedenvaart ligt rond de wegen Zwolseweg (de N377; het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 163, in W richting), Achterweg, Tweede Schansweg, Derde Schansweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 8, in N richting), Zelhorstweg (het gedeelte van deze weg vanaf huisnummer 2a, in N richting), Weemerveldweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Zwolseweg) en Nieuwe Dijk (het gedeelte van deze weg ook bij het kruispunt met de Zwolseweg). De buurtschap ligt direct W van het dorp Balkbrug, Z en ZW van het dorp Oud Avereest, ONO van het dorp Nieuwleusen, W van het dorp Dedemsvaart en NNW van de stad Ommen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Benedenvaart omvat ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Nieuws: - Nieuws uit buurtschap Benedenvaart op Facebook.

Reactie toevoegen