Bent

Plaats
Buurtschap
Alphen aan den Rijn
Zuid-Holland

Bent

Terug naar boven

Status

- Bent is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek Holland Rijnland, gemeente Alphen aan den Rijn. T/m 1990 gemeente Hazerswoude. In 1991 over naar gemeente Rijnwoude, in 2014 over naar gemeente Alphen aan den Rijn.

- De buurtschap Bent valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Hazerswoude-Dorp.

- De buurtschap Bent heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bent ligt WNW van het dorp Hazerswoude-Dorp, rond de driesprong van de gelijknamige weg met de wegen Bentweg en Ringdijk, in de polder Groenendijk. De weg Bent loopt vanuit de Bentweg na enkele honderden meters dood. De buurtschap ligt verder NNO van het dorp Benthuizen en de stad Zoetermeer, NNW van het dorp Moerkapelle, NW van het dorp Waddinxveen, WNW van het dorp Boskoop, WZW van de stad Alphen aan den Rijn, ZW van de dorpen Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn, Z van de rivier de Oude Rijn, ZZO van het dorp Leiderdorp, ZO van het dorp Zoeterwoude-Rijndijk en de stad Leiden, OZO van de dorpen Zoeterwoude-Dorp en Zuidbuurt en ONO van het dorp Stompwijk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 heeft de buurtschap Bent 4 huizen met 30 inwoners. Tegenwoordig staan er aan de gelijknamige weg ca. 10 huizen, maar vermoedelijk kunnen een handvol panden aan de Bentweg en enkele aan de weg Ringdijk ook nog tot de buurtschap worden gerekend. Derhalve zal de buurtschap tegenwoordig ca. 50 inwoners hebben.

Reactie toevoegen