Bergse Heide

Plaats
Buurtschap
Bergen
Noord-Limburg
Limburg

Bergse Heide

Terug naar boven

Status

- Bergse Heide is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Bergen.

- De buurtschap Bergse Heide valt onder het dorp Nieuw Bergen. Voor de postadressen liggen beide echter 'in' Bergen.

- De buurtschap Bergse Heide ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Nieuw Bergen, maar ligt er toch zodanig terzijde van, dat lijkt te rechtvaardigen, het nog altijd als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Bergse Heide heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Spelling
In recente atlassen staat de plaatsnaam nog met oude spelling ('Bergsche'...), maar omdat er geen plaatsnaamborden staan, er ook anderszins geen sprake is van een formele spelling van de plaatsnaam, en de straatnaam de actuele spelling ('Bergse'...) heeft, stellen wij voor voor deze plaatsnaam de actuele spelling aan te houden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bergse Heide ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Oude Bergse Heide, Parallelweg, Rijksweg (de N271; het gedeelte tussen het begin en het einde van de Parallelweg), Aijerdijk, Oude Baan (tussen rond het kruispunt met de Ontginningsweg en de Vogellaan, en rond het kruispunt met de Rijksweg), Holshaeg, Op de Paal, Bedevaartsdijk, Valkstraat, Steenuil, Velduil en Kerkuil. De buurtschap ligt Z van het dorp Nieuw Bergen, ZO van het dorp Bergen en NO van het dorp Aijen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Bergse Heide omvat ca. 100 huizen met ca. 250 inwoners.

Reactie toevoegen