Berkt (Bergeijk)

Plaats
Buurtschap
Bergeijk
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Berkt (Bergeijk)

Terug naar boven

Status

- Berkt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Bergeijk.

- De buurtschap Berkt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Bergeijk.

- De buurtschap Berkt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat, al kunnen de straatnamen Hooge Berkt en Lage Berkt je daar wel een vermoeden van geven.

- De buurtschap Berkt wordt onderscheiden in de delen Hooge Berkt en Lage Berkt. Als verbindende schakels tussen de delen van de buurtschap kunnen de wegen Berkterbeemden en De Vennekens gelden.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Berkt ligt rond de wegen Hooge Berkt, Stökskesweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de weg Den Bommelaer), De Vennekens, Berkterbeemden, Weebosserweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de wegen Berkterbeemden en Kerkpad), Lage Berkt, Puttendijk (het gedeelte van deze weg ZO van de weg Berkterbeemden) en Oude Postelseweg. De buurtschap ligt direct W van het dorp Bergeijk, direct NW en N van het dorp 't Loo, NO van het dorp Weebosch, ZZO van het dorp Eersel, en N van het dorp Luyksgestel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het deel Hooge Berkt (dan: Hooge Berkte) van de buurtschap Berkt 20 huizen met 113 inwoners, en het deel Lage Berkt (dan: Lage Berkte) 30 huizen met 138 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Berkt ca. 90 huizen met ca. 225 inwoners.

Reactie toevoegen