Binnen-Moerdijk

Plaats
Buurtschap
Drimmelen
West-Brabant Amerstreek
Noord-Brabant

Binnen-Moerdijk

Terug naar boven

Status

- Binnen-Moerdijk is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Amerstreek, gemeente Drimmelen. T/m 1996 grotendeels gemeente Zevenbergen, deels gemeente Hooge en Lage Zwaluwe. In 1997 in zijn geheel over naar (de nieuwe) gemeente Drimmelen.

- De buurtschap Binnen-Moerdijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lage Zwaluwe.

- De buurtschap Binnen-Moerdijk heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1838-1857 De Binnen Moerdijk.

Naamsverklaring
Met de toevoeging binnen 'binnenslands gelegen' ter onderscheiding van Moerdijk, dat ook wel Buiten-Moerdijk werd genoemd.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Binnen-Moerdijk ligt rond de wegen Dirk de Botsdijk, Streeplandsedijk, Wilgendijk, Reedijk en Binnenmoerdijksebaan (het gedeelte van deze weg O van de spoorweg). De buurtschap ligt WZW van de dorpen Lage Zwaluwe en Drimmelen en het Nationaal Park De Biesbosch, O van het Knooppunt Klaverpolder (A16/A17), nabij de Z oever van het water het Hollands Diep, OZO van het dorp Moerdijk, ZZW van de stad Dordrecht, NW van de dorpen Hooge Zwaluwe en Made en NNW van het dorp Zevenbergschen Hoek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Binnen-Moerdijk omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen