Blokdijk

Plaats
Buurtschap
Drechterland
West-Friesland
Noord-Holland

Blokdijk

Terug naar boven

Status

- Blokdijk is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Drechterland. T/m 31-7-1970 grotendeels gemeente Blokker, deels gemeente Venhuizen, deels gemeente Schellinkhout en deels gemeente Wijdenes; per 1-8-1970 gaan de delen in de gemeenten Schellinkhout en Wijdenes over naar de gemeente Venhuizen, de andere delen blijven dan respectievelijk gemeente Venhuizen en gemeente Blokker; in 1979 in zijn geheel over naar gemeente Venhuizen, door middel van een grenscorrectie met de gemeente Blokker (die op dat moment voor het aangrenzende gedeelte onderdeel van de nieuwe gemeente Drechterland wordt); in 2006 over naar gemeente Drechterland.

- De buurtschap Blokdijk valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Wijdenes.

- De buurtschap Blokdijk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Blokdijk ligt rond de gelijknamige weg (deels de N506) en de gedeelten van de wegen Wijmers en Hemweg rond het kruispunt met de weg Blokdijk. De buurtschap ligt N en NW van het dorp Wijdenes, NO van het dorp Schellinkhout, O van de stad Hoorn, OZO van het dorp Blokker, Z en ZO van het dorp Oosterblokker, Z van het dorp Westwoud, ZW van het dorp Hoogkarspel en W en WZW van de dorpen Hem en Venhuizen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Blokdijk 13 huizen met 50 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen en ca. 10 bedrijfsgebouwen, met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen