Blokhuizen

Plaats
Buurtschap
Hollands Kroon
West-Friesland
Noord-Holland

Blokhuizen

Terug naar boven

Status

- Blokhuizen is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Hollands Kroon. T/m 31-7-1970 gemeente Oude Niedorp, per 1-8-1970 over naar gemeente Niedorp, in 2012 over naar gemeente Hollands Kroon.

- De buurtschap Blokhuizen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zijdewind.

- De buurtschap Blokhuizen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Blokhuizen ligt rond de Provincialeweg (de N241; het gedeelte van deze weg tussen de huisnummers 3a en 19) en de wegen Blockhuysenlaan en Middenweg (het gedeelte van deze weg O van de spoorweg). De buurtschap ligt direct NNW van het dorp Zijdewind, NW van het dorp 't Veld, W van het dorp Winkel, WZW van het dorp Lutjewinkel, Z van het dorp Haringhuizen, ZZO van de stad Schagen, O van het dorp Dirkshorn en NNO van het dorp Waarland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Blokhuizen 3 huizen met 15 inwoners onder de gemeente Haringcarspel, en 4 huizen met 27 inwoners onder de gemeente Oude Niedorp. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners.

Reactie toevoegen