Boekelo (Sint Isidorushoeve)

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Boekelo (Sint Isidorushoeve)

Terug naar boven

Status

- Boekelo is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Boekelo valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen.

- De buurtschap Boekelo heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Boekelo ligt rond de wegen Kinkelerweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Stegenhoekweg en Bretelerveldweg), Stegenhoekweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Kinkelerweg en de Goorsestraat (de N347); W zijde) en Goorsestraat (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de Stegenhoekweg en de Rouwenhorstweg; Z zijde). De buurtschap ligt aan de N oever van de Fluttersbeek en NW van de dorpen Sint Isidorushoeve en Haaksbergen, ZO van het dorp Hengevelde, ZZW van het dorp Bentelo, ZW van het dorp Beckum en N van het dorp Rietmolen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Boekelo omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen