Bollendorp

Plaats
Buurtschap
Heiloo
Kennemerland Regio Alkmaar
Noord-Holland

Bollendorp

Terug naar boven

Status

- Bollendorp is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kennemerland en in de Regio Alkmaar, gemeente Heiloo.

- De buurtschap Bollendorp valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heiloo. De buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Heiloo, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Bollendorp als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Bollendorp heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bollendorp ligt rond de wegen Hoogeweg (het gedeelte van deze weg N van rond het noordelijkste kruispunt met de Kapellaan) en Krommelaan (het gedeelte van deze weg vanaf de huisnummers 6 en 11, in W richting). De buurtschap ligt direct Z van het dorp Heiloo, N van het dorp Limmen, O en OZO van het dorp Egmond-Binnen, NO van het dorp Bakkum, NNO van het dorp Castricum, NW van het dorp Akersloot en ZW van de stad Alkmaar.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bollendorp 11 huizen met 66 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen (en enkele bedrijfspanden) met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen