Bonnen

Plaats
Buurtschap
Aa en Hunze
Drenthe

Bonnen

Terug naar boven

Status

- Bonnen is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Aa en Hunze. T/m 1997 gemeente Gieten.

- De buurtschap Bonnen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Gieten.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bonnen ligt rond de gelijknamige weg, O van Gieten. De buurtschap is tegenwoordig deels opgegaan in de bebouwde kom van Gieten.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat de buurtschap Bonnen 21 huizen met 306 inwoners. Dat was met gemiddeld 15 inwoners per huis ook voor die tijd beduidend meer dan gemiddeld (dat lag in die tijd op doorgaans 6 tot 10 inwoners per huis).

Terug naar boven

Geschiedenis

- Geschiedenis van het eind 18e eeuw of begin 19e eeuw afgebroken Huis te Bonnen. - Nadere informatie over de Groninger burgemeester Johan Wifferinck - die het Huis vermoedelijk in 1605 heeft laten bouwen - en zijn gelijknamige kleinzoon.

- Van 1895 tot 1966 was er een melkfabriek in Bonnen.

- Overige feiten uit de geschiedenis van Bonnen.

Terug naar boven

Links

- Onderwijs: - De buurtschap Bonnen heeft nog altijd een eigen basisschool, de Bonnerschool, waar ook kinderen uit Gieten naartoe gaan. "De Bonnerschool is een openbare basisschool in een veilige, prettige leeromgeving, met duidelijke en directe instructie voor elk kind. We willen kwaliteit leveren op het gebied van onderwijs en buitenschoolse activiteiten. Samen zorgen we voor een goede interactie tussen ouders, leerlingen en leerkrachten. Door het geven van instructie volgens het Directe Instructie Model (DIM), door uniform klassenmanagement en door het maken van trendanalyses van de toetsgegevens willen we het beste uit de leerlingen halen, ze zelfstandig laten worden, kennis laten vergaren en goede sociale vaardigheden aanleren", aldus de site van de school.

Reactie toevoegen