Bovenburen

Plaats
Buurtschap
Súdwest-Fryslân
Gaasterland
Fryslân

Bovenburen

Terug naar boven

Status

- Bovenburen is een buurtschap in de provincie Fryslân, in de streek Gaasterland, gemeente Súdwest-Fryslân. Oorspronkelijk gemeente Hemelumer Oldephaert en Noordwolde. In 1812 over naar gemeente Koudum (naamswijziging), per 1-10-1816 over naar gemeente Hemelumer Oldephaert en Noordwolde (naamswijziging), in 1956 over naar gemeente Hemelumer Oldeferd (naamswijziging), in 1984 over naar gemeente Nijefurd, in 2011 over naar gemeente Súdwest-Fryslân.

- De buurtschap Bovenburen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Koudum.

- De buurtschap Bovenburen heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

In het Fries
Boppebuorren.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Bovenburen ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt direct W van het meer de Fluessen, NO van het dorp Koudum, ZO van de stad Hindeloopen, Z van de stad Workum, ZW van het dorp It Heidenskip, W van het dorp Elahuizen, NW van het dorp Oudega en NNO van het dorp Hemelum.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Bovenburen 7 huizen met 38 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd, of wederom een handvol huizen met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen