Boveneind (Oijen)

Plaats
Buurtschap
Oss
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Boveneind (Oijen)

Terug naar boven

Status

- Boveneind is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Oss. T/m 1938 gemeente Oijen en Teeffelen, in 1939 over naar gemeente Lith, in 2011 over naar gemeente Oss.

- De buurtschap Boveneind valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Oijen.

- De buurtschap Boveneind heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Boveneind ligt rond de wegen Oijense Bovendijk, Pastoor Feletstraat, Bernhardweg (de drie hiervoor genoemde wegen voor zover gelegen buiten de bebouwde kom van het dorp Oijen), Beatrixweg (het gedeelte O van het kruispunt met de Bernhardweg), Hoogveldsestraat, Dorpenweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Kasteelstraat en de Beatrixweg), Kasteelstraat, Waterleidingstraat, Grotestraat, Hamstrastraat, Peperstraat en Lutterweg (het gedeelte van deze weg bij het kruispunt met de Bernhardweg en de Grotestraat). De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Oijen, aan de Z oever van de rivier de Maas, WZW van het dorp Maasbommel, NW van het dorp Macharen, NO van de dorpen Teeffelen en Lithoijen en N van de stad Oss.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Boveneind omvat ca. 80 huizen met ca. 200 inwoners.

Reactie toevoegen