Brammelo

Plaats
Buurtschap
Haaksbergen
Twente
Overijssel

Brammelo

Terug naar boven

Status

- Brammelo is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Haaksbergen.

- De buurtschap Brammelo valt onder het dorp Sint Isidorushoeve, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Haaksbergen.

- De buurtschap Brammelo heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Brammelo ligt rond de wegen Rietmolenweg (het gedeelte van deze weg rond en Z van het water de Poelsbeek), Oude Rietmolenweg, Beltshofweg, Mentinksweg (het gedeelte van deze weg N van het kruispunt met de Brammeloseweg en de Kerkweg) en rond het N gedeelte van de Lintelerweg, direct Z van de Poelsbeek. De buurtschap ligt rond de Poelsbeek en ligt NNO en NO van het dorp Rietmolen, NO van het dorp Neede, W van het dorp Haaksbergen, Z en ZW van het dorp Sint Isidorushoeve en ZO van het dorp Hengevelde.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Brammelo 44 huizen met 250 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 30 huizen met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen