Brederodebuurt

Plaats
Buurtschap
Zandvoort
Kennemerland
Noord-Holland

Brederodebuurt

Terug naar boven

Status

- Brederodebuurt is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek Kennemerland, gemeente Zandvoort.

- De buurtschap Brederodebuurt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Zandvoort. De buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Zandvoort, maar ligt zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, Brederodebuurt als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- De buurtschap Brederodebuurt heeft geen eigen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Brederodebuurt ligt rond de wegen Brederodestraat (het gedeelte van deze straat Z van het kruispunt met de Prins Mauritsstraat en het Ir G Friedhoffplein), Ir G Friedhoffplein (Z zijde), Prins Mauritsstraat, Boulevard Paulus Loot (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de Prins Mauritsstraat), Doctor De Vlaaijenweg, Frederik Hendrikstraat, Zwarteweg en Middenweg. De buurtschap ligt aan de Noordzee en ligt direct Z van het dorp Zandvoort, WZW van het dorp Bentveld en de stad Haarlem, W van de dorpen Aerdenhout en Heemstede, NW van de dorpen Vogelenzang, Hillegom en Lisse, NNW van het dorp De Zilk en N van het dorp Noordwijkerhout.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Brederodebuurt omvat ca. 90 huizen en enkele strandpaviljoens, met ca. 225 inwoners.

Reactie toevoegen