Veerman Bouwhistorie

Publicatietype:

Book

Auteurs:

John Veerman

Bron:

(2015)

Samenvatting:

Bij John Veerman van Veerman Bouwhistorie is uw bouwhistorisch onderzoek in goede handen. Wij kunnen hem van harte aanbevelen. Voor Plaatsengids.nl en haar papieren voorgangers (regionale boekwerken) heeft hij een aantal kerken op zeer kundige wijze beschreven, bezien door het oog van de bouwhistoricus.

John Veerman (1974) studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden en volgde met succes de post-hbo-opleiding Bouwhistorie en Restauratie aan Hogeschool Utrecht. Sinds 2000 is John actief als onderzoeker. Volgend op enkele free-lance-jaren bood Dröge, Bureau voor Bouwhistorie, gevestigd in Leiden, hem in 2004 een dienstverband. Na zes vruchtbare en boeiende jaren met Jan Dröge koos John opnieuw voor zelfstandigheid en richtte hij Veerman Bouwhistorie op.

De ‘productie’ aan bouwhistorische onderzoeken in het voorbije decennium, zowel solo uitgevoerd als in teamverband, overstijgt de 200 ruim. Daarnaast publiceert John op regelmatige basis over aspecten van de oude en van de jongere bouwkunst – zowel in de traditionele als in nieuwe media.

Behalve als auteur was en is hij als redacteur betrokken bij diverse uitgaven. Het beheer van de website van de Stichting Bouwhistorie Nederland (SBN) is sinds 2006 in zijn handen. Eind 2011 trad John toe tot het bestuur van de SBN.