Buurt

Plaats
Buurtschap
Medemblik
West-Friesland
Noord-Holland

Buurt

Terug naar boven

Status

- Buurt is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Medemblik. T/m 1978 gemeente Midwoud, in 1979 over naar gemeente Noorder-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Medemblik.

- De buurtschap valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Midwoud.

- De buurtschap Buurt heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Spelling
In de atlassen staat de plaatsnaam met de spelling De Buurt, de straatnaam ter plaatse is echter zonder lidwoord. Wij stellen dan ook voor om ook voor de plaatsnaam de spelling zonder lidwoord aan te houden.

Oudere vermeldingen
1840 De Buurt.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Buurt ligt rond de gelijknamige weg, rond de weg Gouwtje en rond het gedeelte van de Midwouder Dorpsstraat ZW van huisnummer 50. De buurtschap ligt ZW van het dorp Midwoud, N van de dorpen Nibbixwoud en Zwaagdijk-West, W van het dorp Hauwert, WNW van het dorp Zwaagdijk-Oost, NO van het dorp Wognum, O van het dorp Benningbroek, ZO van het dorp Abbekerk en Z van het dorp Twisk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Buurt 11 huizen met 80 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen