Coppershorn

Plaats
Buurtschap
Medemblik
West-Friesland
Noord-Holland

Coppershorn

Terug naar boven

Status

- Coppershorn is een buurtschap in de provincie Noord-Holland, in de streek West-Friesland, gemeente Medemblik. T/m 1978 gemeente Abbekerk, in 1979 over naar gemeente Noorder-Koggenland, in 2007 over naar gemeente Medemblik.

- De buurtschap Coppershorn valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Lambertschaag.

- De buurtschap Coppershorn heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Koppershorn.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Coppershorn ligt rond de gelijknamige weg, rond de Mijnsherenweg (het gedeelte van deze weg gelegen O van de A7) en rond het kruispunt van de Mijnsherenweg met de weg Hornderpad. De buurtschap ligt direct O van de A7, O van het dorp Lambertschaag, direct Z van het bedrijventerrein Agriport A7, ZO van het dorp Middenmeer, WZW van het dorp Opperdoes en de stad Medemblik, NW van het dorp Twisk en NO van het dorp Abbekerk.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Coppershorn 3 huizen met 12 inwoners onder de gemeente Abbekerk en 1 huis met 8 inwoners onder de gemeente Twisk. Tegenwoordig omvat de buurtschap een handvol huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen