De Bocht

Plaats
Buurtschap
Steenbergen
West-Brabant Baronie en Markiezaat
Noord-Brabant

De Bocht

Terug naar boven

Status

- De Bocht is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en in de streek Baronie en Markiezaat, gemeente Steenbergen.

- Buurtschap De Bocht valt onder het dorp Welberg, maar omdat dat dorp in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek, liggen beide plaatsen voor de postadressen 'in' Steenbergen. De buurtschap ligt binnen de bebouwde kom van het dorp Welberg, maar is zodanig afgescheiden van de dorpskern, dat lijkt te rechtvaardigen, buurtschap De Bocht als een op zichzelf staande woonplaats op te vatten.

- Buurtschap De Bocht heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Bocht ligt rond het noordelijkste deel van de weg Boomdijk, vanaf rond huisnummer 14, in N richting. De buurtschap ligt direct Z van het dorp Welberg, ZO van de stad Steenbergen, NO van de dorpen Lepelstraat en Halsteren, NNW van het dorp Moerstraten en WNW van het dorp Kruisland.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Bocht omvat ca. 15 huizen met ca. 40 inwoners.

Reactie toevoegen