De Bolt

Plaats
Buurtschap
Land van Cuijk
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

De Bolt

Terug naar boven

Status

- De Bolt is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente (en streek) Land van Cuijk. T/m 1941 gemeente Escharen. In 1942 over naar gemeente Grave, in 2022 over naar gemeente Land van Cuijk.

- Buurtschap De Bolt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Escharen.

- Buurtschap De Bolt heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1840 Bolt.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Bolt ligt rond de wegen Boltschestraat, Hondsdijk, Hoogeweg (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de weg Hondsdijk), Kranenhofscheweg (het gedeelte van deze weg O van het kruispunt met de weg Appèlplaats), Beerschemaasweg (het gedeelte van deze weg W van het water Graafse Raam), Maurikstraat (het noordelijkste gedeelte van deze weg), Ploegweg en Karweg. De buurtschap ligt ZW van het dorp Escharen, Z van de stad Grave, ZO van het dorp Velp, NO van het dorp Zeeland en N van het dorp Langenboom.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Bolt 11 huizen met 78 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 25 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen