De Ha

Plaats
Buurtschap
Hof van Twente
Twente
Overijssel

De Ha plaatsnaambord [640x480].jpg

De Ha heeft sinds 2010 officiële plaatsnaamborden

De Ha heeft sinds 2010 officiële plaatsnaamborden

De Ha

Terug naar boven

Status

- De Ha is een buurtschap in de provincie Overijssel, in de streek Twente, gemeente Hof van Twente. T/m 2000 gemeente Markelo.

- Buurtschap De Ha valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Markelo.

- Buurtschap De Ha komt ten onrechte niet als plaatsnaam voor in de provincie-atlas Overijssel.(1)

- Buurtschap De Ha ligt buiten de bebouwde kom en heeft daarom witte plaatsnaamborden.

Terug naar boven

Naam

Hoe komt men aan de naam voor deze buurtschap?, red.
Sinds wanneer beschouwt men zich als buurtschap De Ha? De naam komt niet in atlassen of plaatsenlijsten voor, red.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Ha ligt direct ZW van Goor, rond het O deel van de Twikkelerweg, aan de voet van de Herikerberg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Ha heeft ca. 30 huizen en enkele verblijfsaccommodaties, met ca. 75 inwoners.

Terug naar boven

Verenigingsleven

- De buurtschap heeft een eigen buurtvereniging: Buurtvereniging De Ha. Deze heeft geen eigen onderkomen. Waar nodig krijgt men belangeloos onderdak op Camping Bergzicht. Voor zover ons bekend is de buurtvereniging ook niet middels een site of pagina op het internet aanwezig.

Reacties

(2)

Wat is onze omgeving geweldig mooi, eerst even zoeken en gokken voor een mooi plaatsje. Twenthe is fantastisch, ik ga er nooit meer vandaan. Roofvogels, libelles, paragliders, trein, moutainbikers, wandelaars, uitzicht, strakke Noordenwind, knalblauwe lucht, picknick en grapje, de wind die de bossen aait. Herinneringen aan Namibië. Dit is mijn land. Twenthe. Groeten, Eric Effing uit Goor.

Helemaal mee eens! Alleen heeft u toevallig net verkeerd gegokt, want dit is nu net een van de weinige buurtschappen in deze gemeente waar we eigenlijk nog niets bijzonders over hebben kunnen vinden. Kennelijk zijn de inwoners en instanties van De Ha in tegenstelling tot die in de andere buurtschappen van deze gemeente nogal verlegen, of bescheiden, zo men wil, op het internet. :-) Een heel mooie buurtschap die hier 'om de hoek' ligt en waar veel meer over te vertellen valt, en te zien is, is bijvoorbeeld https://www.plaatsengids.nl/herike-elsen, en https://www.plaatsengids.nl/elsenerbroek, en bij u 'om de hoek' van Goor bijvoorbeeld https://www.plaatsengids.nl/kerspel-goor en https://www.plaatsengids.nl/wiene-zeldam en https://www.plaatsengids.nl/azelo. Veel lees- en kijkplezier gewenst nog op mijn site - zeker weten dat u op mijn site nog veel moois zult vinden over uw eigen omgeving waar u nog nooit van heeft gehoord - en natuurlijk ook 'in het echt'!
Met vriendelijke groet, Frank van den Hoven, hoofdredacteur Plaatsengids.nl

Reactie toevoegen