De Heemen (Woldendorp)

Plaats
Buurtschap
Eemsdelta Oldambt
Groningen

De Heemen (Woldendorp)

Terug naar boven

Status

- De Heemen is een buurtschap in de provincie Groningen, in grotendeels gemeente Eemsdelta (t/m 1989 gemeente Termunten. In 1990 over naar gemeente Delfzijl, in 2021 over naar gemeente Eemsdelta), en deels gemeente Oldambt (t/m 1989 gemeente Nieuwolda. In 1990 over naar gemeente Scheemda, in 2010 over naar gemeente Oldambt).

- Buurtschap De Heemen valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Woldendorp, deels onder het dorp Nieuwolda.

- Buurtschap De Heemen heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Heemen ligt rond de W en centrale delen van de Heemweg. De buurtschap ligt WZW van het dorp Woldendorp, ZZW van het dorp Borgsweer, ZW van de dorpen Termunterzijl en Termunten, N en NO van het dorp Nieuwolda en O en ONO van het dorp Wagenborgen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Heemen (dan: Heemen) 9 huizen met 35 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap een handvol huizen en enkele bedrijfsgebouwen, met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen