De Jammer

Plaats
Buurtschap
Westerkwartier
Westerkwartier
Groningen

De Jammer

Terug naar boven

Status

- De Jammer is een buurtschap in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerkwartier. T/m 2018 grotendeels gemeente Marum, deels gemeente Leek; in 2019 in zijn geheel over naar gemeente Westerkwartier.

- Buurtschap De Jammer valt onder het dorp Boerakker. Voor de postadressen valt het grootste deel van de buurtschap ook onder het dorp (zonder meer), maar een klein deel ervan valt postaal onder Boerakker, (voormalige) gem. Leek.

- Buurtschap De Jammer heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Jammer ligt rond de gelijknamige weg, NW van het dorp Leek en NO van het dorp Boerakker, en grenst in het N aan de Matsloot (niet te verwarren met de 8 km naar het O gelegen Matsloot aan het Leekstermeer).

Terug naar boven

Statistische gegevens

In de Volkstelling van 1840 wordt buurtschap De Jammer niet vermeld. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 10 huizen met ca. 25 inwoners, waarbij de huisnrs. 2 t/m 10 en 7 onder Boerakker, (voormalige) gem. Marum vallen en de huisnrs. 1 t/m 5 onder Boerakker, (voormalige) gem. Leek.

Reactie toevoegen