De Klem

Plaats
Buurtschap
Hoeksche Waard
Hoeksche Waard
Zuid-Holland

De Klem

Terug naar boven

Status

- De Klem is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, in de streek en gemeente Hoeksche Waard. T/m 2018 grotendeels gemeente Strijen, en deels gemeente Cromstrijen (t/m 1983 gemeente Numansdorp); in 2019 over naar gemeente Hoeksche Waard.

- Buurtschap De Klem valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Strijen, deels onder het dorp Numansdorp.

- Buurtschap De Klem heeft witte plaatsnaamborden en ligt buiten de bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Klem ligt rond de wegen Varkensdijk (het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de wegen Lugtenburgsedijk en Oude Klemsedijk), Lugtenburgsedijk (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Varkensdijk), Oude Klemsedijk (het gedeelte van deze weg Z van het kruispunt met de weg Bomendijk), Bomendijk, Groot Cromstrijensedijk en Middelsluissedijk OZ (Oostzijde) (het gedeelte van de weg O van het kruispunt met de Korteweg). De buurtschap ligt W van het dorp Strijen, O van het dorp Numansdorp, ZO van het dorp Klaaswaal, NW van het dorp Strijensas, N van het water Hollands Diep, NNW van de stad Klundert en NO van de stad Willemstad.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Klem omvat ca. 30 huizen met ca. 65 inwoners.

Reactie toevoegen