De Kolk (Kolderveen)

Plaats
Buurtschap
Meppel Steenwijkerland
Kop van Overijssel
DrentheOverijssel

De Kolk (Kolderveen)

Terug naar boven

Status

- De Kolk is een buurtschap in grotendeels provincie Drenthe, gemeente Meppel (t/m 1997 gemeente Nijeveen, in 1998 over naar gemeente Meppel), deels in de provincie Overijssel, in de streek Kop van Overijssel, gemeente Steenwijkerland (t/m 1972 gemeente Wanneperveen, in 1973 over naar gemeente Brederwiede, in 2001 over naar gemeente Steenwijkerland).

- Buurtschap De Kolk valt grotendeels onder het dorp Kolderveen (Drenthe), deels onder het dorp Wanneperveen (Overijssel), wat het laatste deel betreft ook voor de postadressen. Het Kolderveense deel van de buurtschap valt voor de postadressen echter onder het dorp Nijeveen, omdat Kolderveen in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam in het postcodeboek heeft gekregen.

- Buurtschap De Kolk heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Kolk ligt direct NO van Wanneperveen, rond de gelijknamige weg en het begin van de Driftlakenseweg. De provincie- en gemeentegrenzen lopen midden door de buurtschap.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap De Kolk 2 huizen met 12 inwoners onder de gemeente Nijeveen. Onder de gemeente Wanneperveen wordt deze niet apart vermeld. Tegenwoordig omvat de buurtschap 9 huizen, waarvan 7 aan de weg De Kolk onder Kolderveen (postaal onder Nijeveen), en 2 aan de Driftlakenseweg onder Wanneperveen. De buurtschap zal derhalve ca. 25 inwoners hebben.

Reactie toevoegen