De Krosselt

Plaats
Buurtschap
Venlo
Noord-Limburg
Limburg

De Krosselt

Terug naar boven

Status

- De Krosselt is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venlo. T/m 2009 gemeente Arcen en Velden.

- Buurtschap De Krosselt valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Velden.

- Buurtschap De Krosselt ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Velden, maar ligt er zodanig van geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, De Krosselt als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- Buurtschap De Krosselt heeft geen eigen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Krosselt ligt rond de gelijknamige weg en de wegen Genooierweg (tussen Vorstweg en de A67. Z van de A67, op grondgebied van de stad Venlo, gaat deze weg overigens Genooyerweg heten), Oude Venloseweg, Rijksweg (de N271; de twee laatstgenoemde wegen tussen de kern van het dorp Velden en de A67), Hoeverstraat, Weerdweg, Putterweg, Lijsterweg, Kraneveld (ZW zijde), Diepsteeg (W gedeelte), Merelweg, Nachtegaalweg, Vinkenweg, Leeuwerikweg (N zijde), Genooier Heideweg en Zandweg naar Velden. Buurtschap De Krosselt ligt tussen de kern van het dorp Velden en de A67. Verder ligt de buurtschap aan de O oever van de rivier de Maas.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Krosselt omvat ca. 150 huizen met ca. 375 inwoners.

Reactie toevoegen