De Schutterij

Plaats
Buurtschap
Oost Gelre
Achterhoek
Gelderland

De Schutterij

Terug naar boven

Status

- De Schutterij is een buurtschap in de provincie Gelderland, in de streek Achterhoek, gemeente Oost Gelre. T/m 2004 gemeente Lichtenvoorde.

- Buurtschap De Schutterij valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Harreveld.

- Buurtschap De Schutterij heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Schutterij ligt NO van Harreveld, rond de Rector Hulshofstraat en wordt van het dorp Harreveld gescheiden door de waterloop Veengoot.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Schutterij omvat ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Terug naar boven

Links

- Kinderopvang: - Het kleinschalige Kinderdagverblijf De Kinderboerderij is gevestigd in een voormalige 'schoppe' in het buitengebied in de driehoek Lichtenvoorde / Harreveld / Zieuwent, in buurtschap De Schutterij. Hier wordt flexibele kinderopvang geboden in twee groepen; voor kinderen van 0 tot ca. 1,5 jaar en voor kinderen van ca. 1,5 tot 4 jaar. Het doel is om kinderen dagopvang te bieden die aansluit bij de ontwikkeling van het kind. Het kind staat centraal, waarbij je kind in staat wordt gesteld om op ontdekkingstocht te gaan, het kind leert spelenderwijs, en heeft samen met andere kinderen een geweldige dag. De dagelijkse opvang geschiedt door gediplomeerde leidsters die vrijwel allemaal zelf ook moeder zijn en derhalve zowel theoretisch pedagogisch, als ook praktisch een toegevoegde waarde in de ontwikkeling van je kind zijn, maar desgewenst jou als ouder ook van advies kunnen dienen.

Naast de gebruikelijke aspecten die je van een goed kinderdagverblijf mag verwachten, wijzen ze op 3 extra voordelen: 1. De kleinschaligheid, waardoor vaste persoonlijke aandacht voor kind en ouder is gewaarborgd. 2. De ligging midden in de natuur, dit garandeert rust, ontspanning en genieten van die natuur, opvang vindt zogezegd plaats tussen de koeien, geiten en schapen. Ook mogen de kinderen helpen met de dieren van het kinderdagverblijf te voeren. Regelmatig wordt er opuit getrokken om te wandelen en te spelen in die natuur. 3. Flexibele opvang behoort tot de mogelijkheden. Reserveer de uren die je nodig hebt voor je werk en zij passen hun personeel hier op aan. Sinds 2015 bieden ze ook BSO, in Dorpshuis 't Kempken in Harreveld.

Reactie toevoegen