De Sluis (Axel)

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

De Sluis (Axel)

Terug naar boven

Status

- De Sluis is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 deels gemeente Axel, deels gemeente Zaamslag (per 1-4-1970 over naar gemeente Terneuzen, het andere deel blijft dan gemeente Axel); in 2002 in zijn geheel over naar gemeente Terneuzen.

- Buurtschap De Sluis valt, ook voor de postadressen, deels onder het dorp Zaamslag, deels onder de stad Axel.

- Buurtschap De Sluis heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

Buurtschap De Sluis ligt 4 km NO van Axel, in het uiterste NO van het buitengebied van Axel, rond de kruising Oude Zeedijk / Pouckedijk / Pouckestraat en bij het water de Boschkreek. De grens tussen de grondgebieden van Axel en Zaamslag loopt hier midden door de 2 laatstgenoemde wegen. N hiervan is Zaamslag, Z hiervan is Axel.

Terug naar boven

Statistische gegevens

Buurtschap De Sluis omvat ca. 15 huizen, ongeveer gelijkelijk verdeeld tussen het Zaamslagse deel en het Axelse deel. De buurtschap zal ca. 35 inwoners hebben.

Reactie toevoegen