Dieskant

Plaats
Buurtschap
's-Hertogenbosch
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Dieskant

Terug naar boven

Status

- Dieskant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente 's-Hertogenbosch. T/m 31-3-1971 deels gemeente Engelen, deels gemeente Empel en Meerwijk. Beide delen per 1-4-1971 over naar gemeente 's-Hertogenbosch.

- De buurtschap Dieskant valt deels onder de stad 's-Hertogenbosch, deels onder het dorp Engelen. Het deel van de buurtschap dat onder 's-Hertogenbosch valt, valt ook voor de postadressen onder die stad, maar het deel dat onder Engelen valt, valt, net als Engelen zelf, voor de postadressen ook onder 's-Hertogenbosch, omdat Engelen in 1978 geen eigen postcode en postale plaatsnaam heeft gekregen in het postcodeboek.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Dieskant ligt rond de wegen Graaf van Solmsweg (het gedeelte van deze weg tussen de A59 en de bebouwde kom van het dorp Engelen), de Woerd, Gemaalweg en Engelsedijk (het gedeelte van deze weg in de directe nabijheid van de A59). De buurtschap ligt aan beide oevers van de rivier de (Gekanaliseerde) Dieze, aan weerszijden van de A59 (maar vooral N daarvan), direct N en direct NW van de stad 's-Hertogenbosch, direct Z en O van het dorp Engelen, Z van de rivier de Maas en het dorp Hedel, W van het dorp Empel (met tussenliggende delen van de stad 's-Hertogenbosch), ZO van het dorp Bokhoven, ONO van het dorp Haarsteeg en NO van het dorp Vlijmen.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Dieskant (dan: Diezekant), voor het deel van de buurtschap onder de gemeente Empel en Meerwijk, 11 huizen met 33 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Dieskant ca. 20 huizen met ca. 50 inwoners.

Terug naar boven

Overnachten

- Boek hier je B&B e.d. in omgeving Dieskant, met laagsteprijsgarantie!

Reactie toevoegen