Doneren / Sponsoren

Terug naar boven

Doneren

Het raadplegen van Plaatsengids.nl is voor jou als bezoeker geheel gratis. Ook vallen we je niet lastig met banners of advertenties, omdat die jou als bezoeker (kunnen) irriteren. Ontwerp en bouw van de database en site hebben echter wel een forse investering gevergd en ook het periodieke onderhoud en de hosting zijn niet gratis. Daarom is het zeer welkom als jij de kosten van ons levenswerk - we hebben er aan redactiewerk al vele tienduizenden niet-vergoede redactie-uren in zitten - mee wilt helpen dekken door een donatie.

Bedenk hierbij dat jij geen naslagwerken of reisgidsen meer hoeft te kopen, en wat je daardoor bespaart. Hint: een stukje van je besparing, bijv. ter grootte van de kosten van 1 reisgids, zou je kunnen doneren. 1 reisgids of naslagwerk, bijvoorbeeld van een provincie of streek, kost je al snel 25 euro en is bovendien al na een paar jaar verouderd. Op mijn site heb ik omgerekend in papier inmiddels 25.000 dichtbetikte A4'tjes tekst, dus als je het zou afdrukken op papier de inhoud van 50(!) reisgidsen/naslagwerken van 500 pagina's per stuk! En sommigen doneren bijv. 10 of 25 euro omdat ze in de loop der tijd ca. 100 pagina's respectievelijk 250 pagina's hebben geraadpleegd en dat ze dat wel 10 cent per pagina waard vinden als vergoeding. Zo zou je het ook kunnen bekijken. Doneren kun je hier.

Terug naar boven

Sponsoren

Vanwege de bewerkelijkheid voor ons - en omdat het onze bezoekers kan irriteren - doen wij als eenmanszaakje niet aan banners of advertenties/advertorials per bedrijf, met jaarlijks factureergedoe. Die mensuren besteden wij liever aan het voortdurend optimaliseren van de teksten per plaats, waardoor onze bezoekers én de zoekmachines nóg enthousiaster worden over onze pagina's. Als alternatief bieden wij wél de mogelijkheid om de pagina('s) van 'uw' plaats(en) (buurtschap en/of dorp/stad), gemeente(n) of streek/streken te sponsoren middels een vermelding 'Deze pagina is mede mogelijk gemaakt door' onderaan een pagina, met een ('do follow') link naar uw site. Dat kost u voor een 'levenslange' vermelding slechts een eenmalige donatie van 50 euro per vermelding. Tevens wordt u dan ook vermeld (met eveneens een do-follow link) op onze algemene 'Mede mogelijk gemaakt door'-pagina. Uiteraard is het onze intentie dat dit de nodige extra bezoekers voor uw site én klanten oplevert, omdat onze pagina's door hun hoge kwaliteit hoog scoren in de Google zoekresultaten* en daardoor veel bezoekers trekken, waar u dan beoogd op 'meelift'. Doneren kun je hier. Vermeld erbij op welke pagina('s) u vermeld wilt worden. In ruil voor deze 'no-brainer' vraag ik in het kader van 'voor wat hoort wat' slechts van u terug dat u geen factuur verlangt (anders zit ik nóg de hele dag facturen te tikken).
* Momenteel staat 50% van onze pagina's al in de top-5 van de zoekresultaten en 30% in de top-3 and still counting...

Hint: natuurlijk is dit ook een manier voor gemeenten, provincies, waterschappen, regionale instellingen en lokale verenigingen om hun waardering te uiten voor het feit dat ik hun kernen respectievelijk hun projecten en activiteiten dan wel hun vereniging of hun evenement zo goed 'op de kaart heb gezet' (ik ga 'jullie' daar zelf niet voor aanschrijven omdat ik mijn handen nog altijd vol heb aan het 'afmaken' en voortdurend optimaliseren van de teksten per plaats, gemeente, streek en provincie). Doneren kun je hier.