Dorshout

Plaats
Buurtschap
Meierijstad
Noordoost-Brabant
Noord-Brabant

Dorshout

Terug naar boven

Status

- Dorshout is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, gemeente Meierijstad. T/m 2016 gemeente Veghel.

- De buurtschap Dorshout valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Veghel.

- De buurtschap Dorshout ligt deels binnen de bebouwde kom van het dorp Veghel, maar heeft zelf geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Dorshout ligt rond de gelijknamige weg, bij de W oever van de rivier de Aa, Z van de A50 en rond de wegen Pater van de Elsenlaan (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met het Gazellepad) en Gazellepad (het gedeelte van deze weg tussen het kruispunt met de Pater van den Elsenlaan en de rivier de Aa). De buurtschap ligt direct N van het dorp Veghel, ZO van de dorpen Dinther en Heeswijk, ONO van het dorp Wijbosch, O van het dorp Schijndel, NO van de dorpen Eerde en Sint-Oedenrode, WZW van het dorp Mariaheide en ZW van het dorp Vorstenbosch.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Dorshout 49 huizen met 260 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap nog altijd (of wederom) ca. 50 huizen, met ca. 125 inwoners.

Reactie toevoegen