Driewegen (Biervliet)

Plaats
Buurtschap
Terneuzen
Zeeuws-Vlaanderen
Zeeland

Driewegen..JPG

Leuk, dat bordje dat aandacht vraagt voor de kinderen in Driewegen

Leuk, dat bordje dat aandacht vraagt voor de kinderen in Driewegen

Driewegen.JPG

Driewegen is niet zo groot

Driewegen is niet zo groot

Driewegen (Biervliet)

Terug naar boven

Status

- Driewegen is een buurtschap in de provincie Zeeland, in de streek Zeeuws-Vlaanderen, gemeente Terneuzen. T/m 31-3-1970 gemeente Biervliet.

- De buurtschap Driewegen valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Biervliet.

- De buurtschap Driewegen heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom.

Terug naar boven

Naam

Naam komt ook elders in Zeeland voor
- Vroeger was er nog een buurtschap Driewegen in de gemeente Terneuzen, namelijk in het Z van de kern Terneuzen, dit wordt tegenwoordig als buurt van Terneuzen gezien en niet meer als een aparte buurtschap.

- Verder is er nog een dorp Driewegen in Zeeland, namelijk in de gemeente Borsele.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Driewegen ligt 2 km NW van Biervliet, rond de Driewegenweg, aan de driesprong van de dijken van de Ameliapolder, de Sint Pieterspolder en de Helenapolder en verder rond de wegen Oudeweg en Burg. Verplankeplein.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Driewegen omvat ca. 45 huizen met ca. 120 inwoners.

Terug naar boven

Jaarlijkse evenementen

- Van 1994 t/m 2005 stond de Foor in het teken van de ouderwetse kermis, ook wel Foor genoemd. Maar steeds dezelfde oude spelen was niet meer aantrekkelijk voor het publiek. Daarom heeft het bestuur in 2005 overwogen om hetzij er mee te stoppen hetzij een geheel nieuw groter programma op te zetten. Na verschillende activiteiten elders in Nederland en België te hebben bekeken, is er een nieuw programma ontstaan. Ze hebben weer een aantal onderdelen die in het verleden een groot succes waren. Driewegen zal daveren op zijn grondvesten!, aldus de organisatie. Dankzij de medewerking van enkele ondernemers en de gemeente Terneuzen is het evenement groter van opzet kunnen worden. De organisatie zorgt ervoor dat tijdens Driewegen Cross (weekend begin juli) voor jong en ouder genoeg te beleven valt.

Reactie toevoegen