Eursinge (Havelte)

Plaats
Buurtschap
Westerveld
Drenthe

Eursinge (Havelte)

Terug naar boven

Status

- Eursinge is een buurtschap in de provincie Drenthe, gemeente Westerveld. T/m 1997 gemeente Havelte.

- De buurtschap Eursinge valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Havelte.

- De buurtschap Eurisnge heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
Eersinge.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Eursinge ligt direct ZW van Havelte, rond de Eursingerlaan en Eursingereschweg.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Eursinge omvat ca. 15 huizen met ca. 35 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Eursinge is sinds 1969 een van de vier beschermde dorpsgezichten van Havelte, samen met Havelte-oud, De Wal en omgeving Hervormde kerk.

- Eursinge heeft 5 rijksmonumenten, zijnde een boerderij met kern uit mogelijk 18e eeuw op Busselterweg 2, een boerderij met kern uit mogelijk 18e eeuw op Eursingerlaan 1, een boerderij uit 1846 op nr. 3, de Bralshoeve uit ca. 1855 op nr. 5, en de Eursinger Hof uit eind 18e eeuw op nr. 8-8a.

Terug naar boven

Links

- Zorg: - "Oranjeborg is een zorgbedrijf met vestigingen in Biddinghuizen, Epe, Havelte en de Wijk. Vangnet voor volwassen mannen met een verstandelijke beperking, vaak in combinatie met psychiatrische en verslavingsproblematiek. Mannen die zijn vastgelopen in het leven vinden bij ons houvast en een helpende hand. Bij Oranjeborg mag je zijn wie je bent. Een welkom zonder voorbehoud. Met woon- en werkbegeleiding op maat, 24/7. We verwachten wel wat terug van onze cliënten: ben je bereid te werken aan een betere toekomst? Dan pakken we graag samen de draad van het leven weer op.

Wij hebben alles in huis voor een nieuwe start. Een eigen team professionals met ervaring en vakkennis. Een betrouwbare basis. Het hart op de juiste plaats. Bij ons zien we geen probleemgevallen, wél cliënten met potentie. Want wij denken graag in kansen." Een van hun 4 locaties is De Zevenhof in Havelte, buurtschap Eursinge (Eursingerlaan 2).

Reactie toevoegen