Franse Hoef

Plaats
Buurtschap
Bladel
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Franse Hoef

Terug naar boven

Status

- Franse Hoef is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Bladel.

- De buurtschap Franse Hoef valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Bladel.

- De buurtschap Franse Hoef heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Franse Hoef ligt rond de gelijknamige weg (het gedeelte van deze weg rond en O van het kruispunt met de weg Rond Deel) en rond de wegen Rond Deel (het gedeelte van deze weg NW van het kruispunt met de Beemdstraat), De Hoef (het gedeelte van deze weg rond het kruispunt met de weg Franse Hoef, en de bebouwing iets N daarvan), Zwartakkers, Isegrim, De Heffe en Hulselseweg. De buurtschap ligt direct NW van het dorp Bladel, NW van het dorp Hapert, ZO van de dorpen Hulsel en Hooge Mierde, NO van het dorp Reusel, ZZW van het dorp Netersel en ZW van het dorp Casteren.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Franse Hoef (dan: Isegrim of Fransche Hoef) 6 huizen met 24 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap Franse Hoef ca. 60 huizen met ca. 150 inwoners.

Reactie toevoegen