Geloo

Plaats
Buurtschap
Venlo
Noord-Limburg
Limburg

Geloo

Terug naar boven

Status

- Geloo is een buurtschap in de provincie Limburg, in de streek Noord-Limburg, gemeente Venlo.

- De buurtschap Geloo valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Belfeld.

- De buurtschap Geloo ligt deels binnen en deels buiten de bebouwde kom van het dorp Belfeld, maar ligt zodanig van het dorp geïsoleerd, dat lijkt te rechtvaardigen, Geloo als een op zichzelf staande buurtschap op te vatten.

- De buurtschap Geloo heeft geen eigen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Geloo ligt rond de wegen Tegelseweg, Boxhoverweg (het gedeelte tussen de Geloërveldweg en Poldersweg), Gaesstraat, Soersbeekweg, (Geloër) Kapelweg, Venweg, Aan de Loërdijk, Streekweg (in N richting tot nabij de Rijfferstraat in de buurtschap Leemhorst onder het dorp Tegelen), Leijgraafweg en Oude Brachterweg. De buurtschap ligt direct NO van het dorp Belfeld, ZO van het dorp Steyl, Z van het dorp Tegelen en W van de A73.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Geloo 31 huizen met 197 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 95 huizen met ca. 240 inwoners.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden

- Mariakapel O.L Vrouw Hulp in alle Nood is ook wel bekend als Kapelke van Maria van Geloo, en Geloër Kapelke. Dit is al de 4e kapel. Hoe dat zit kun je lezen onder de link. De huidige kapel dateert uit 1946. - Nog een pagina over de geschiedenis van het Geloër Kapelke en de Mariaverering die hier plaatsvond en nog altijd plaatsvindt.

Reactie toevoegen