Genoenhuis

Plaats
Buurtschap
Geldrop-Mierlo
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Genoenhuis

Terug naar boven

Status

- Genoenhuis is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Geldrop-Mierlo. T/m 30-4-1921 gemeente Zesgehuchten. Per 1-5-1921 over naar gemeente Geldrop, in 2004 over naar gemeente Geldrop-Mierlo.

- De buurtschap Genoenhuis valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Geldrop.

- De buurtschap Genoenhuis heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Genoenhuis ligt rond de gelijknamige weg en rond de Jan Raassensweg. De buurtschap ligt aan de Z en W oever van de plas IJzeren Man en in de W en NW nabijheid van die plas, aan weerszijden van de A67, maar toch voornamelijk N daarvan, direct W van de Geldropse nieuwbouwwijk Genoenhuis en daarmee direct ZW van het dorp Geldrop, ZO van de stad Eindhoven, NW van het dorp Heeze, N van het dorp Leende, NO van de dorpen Aalst, Waalre en Valkenswaard en ZW van het dorp Mierlo en de stad Helmond.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Genoenhuis 16 huizen met 79 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 35 huizen met ca. 90 inwoners.

Reactie toevoegen