Ginderover

Plaats
Buurtschap
Heeze-Leende
Zuidoost-Brabant Kempen
Noord-Brabant

Ginderover

Terug naar boven

Status

- Ginderover is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Zuidoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Kempen, gemeente Heeze-Leende. T/m 1996 gemeente Heeze.

- De buurtschap Ginderover valt, ook voor de postadressen, onder het dorp Heeze.

- De buurtschap Ginderover heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Ginderover ligt rond de gelijknamige weg en rond de wegen Somerenseweg (het gedeelte van deze weg W van het kruispunt met de Heipoldersstraat), Heipoldersstraat, de Waarden, Sint Jorispad, Industrieweg (het gedeelte van deze weg tussen de kruispunten met de weg Ginderover en de Sterkselseweg (via de kortste route)), Sterkselseweg (het gedeelte van deze weg N en NW van het zuidelijkste kruispunt met de weg de Kluis), de Kluis en Maarhezerpad. De buurtschap ligt direct ZO van het dorp Heeze, NO van het dorp Leende, NW van het dorp Sterksel, ONO van het dorp Valkenswaard, W van het dorp Someren, NNW van het dorp Maarheeze en ZW van het dorp Mierlo.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Ginderover 31 huizen met 150 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 195 huizen met ca. 490 inwoners.

Reactie toevoegen