Groeneweg

Plaats
Buurtschap
Rotterdam
Zuid-Holland

Groeneweg

Terug naar boven

Status

- Groeneweg is een buurtschap in de provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam. T/m 1990 gemeente Zevenhuizen. In 1991 over naar gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle, in 1995 middels grenscorrectie over naar gemeente Rotterdam, in verband met de ontwikkeling van de Rotterdamse Vinex-locatie Nesselande.

- De buurtschap Groeneweg valt, ook voor de postadressen, onder de stad Rotterdam.

- De buurtschap heeft geen plaatsnaamborden, zodat je slechts aan de gelijknamige straatnaambordjes kunt zien dat je er bent aangekomen.

Terug naar boven

Naam

Oudere vermeldingen
1639 Groenwech.

Naamsverklaring
Genoemd naar de ligging aan de gelijknamige weg. Een groeneweg was de benaming voor een onverharde weg, die, tengevolge van gering of verminderd gebruik, buiten het wagenspoor onregelmatig met gras was begroeid en daardoor een groene indruk maakte.(1)

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Groeneweg ligt rond de gelijknamige weg. De buurtschap ligt direct NO van de stad Rotterdam, ZZO van het dorp Zevenhuizen, NW van het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel, OZO van het dorp Bergschenhoek, ZO van het dorp Bleiswijk, ZW van het dorp Waddinxveen en de stad Gouda en W van het dorp Moordrecht.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Groeneweg omvat ca. 25 huizen met ca. 55 inwoners.

Reactie toevoegen