Hanetange

Plaats
Buurtschap
Westerwolde
Westerwolde Veenkoloniën
Groningen

Hanetange

Terug naar boven

Status

- Hanetange is een buurtschap deels in de provincie Groningen, in de streek en gemeente Westerwolde (t/m 2017 gemeente Vlagtwedde), en grotendeels in Duitsland, waar de buurtschap Hahnentange heet.

- De buurtschap Hanetange valt voor het Nederlandse gedeelte, ook voor de postadressen, onder het dorp Ter Apel.

- De buurtschap Hanetange heeft in Nederland witte plaatsnaamborden, maar ligt voor dit gedeelte evenwel binnen de bebouwde kom van Ter Apel; in Duitsland heeft de buurtschap ook plaatsnaamborden: groene.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Hanetange ligt in Nederland rond de Hanetangerweg en in Duitsland rond de weg Hahnentange. De buurtschap ligt ZO van het dorp Ter Apel, NNW van de plaats Rütenbrock in Duitsland, NO van de dorpen Munsterscheveld, Emmer-Compascuum en Roswinkel en ONO van het dorp Nieuw-Weerdinge.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat het Nederlandse deel van de buurtschap Hanetange (dan: De Hanetang) in ieder geval 1 huis met 7 inwoners. Erbij wordt vermeld 'ged.', maar waar het andere deel dan onder viel of valt, wordt er niet bij vermeld; mogelijk wordt gedoeld op het Duitse (Pruisische) deel van de buurtschap. Tegenwoordig omvat het Nederlandse deel van de buurtschap een handvol huizen met ca. 15 inwoners.

Reactie toevoegen