Harselaar

Bedrijventerrein
Buurtschap
Barneveld
Veluwe
Gelderland

Harselaar

Terug naar boven

Status

- Harselaar is een buurtschap en tegenwoordig voornamelijk bedrijventerrein in de provincie Gelderland, in de streek Veluwe, gemeente Barneveld.

- De buurtschap Harselaar valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Barneveld, deels onder het dorp Voorthuizen.

- De buurtschap Harselaar heeft officiële, blauwe plaatsnaamborden en heeft daarmee een bebouwde kom.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Harselaar ligt rond de wegen Stationsweg (het gedeelte van deze weg N van de driesprong van deze weg, iets Z van het water de Esvelderbeek), de korte W en Z takken van de Wencopperweg, W en Z van de driesprong van deze weg nabij en iets O van de Stationsweg), Spoorlijnpad, Binnenveld, Biezerweg en Baron van Nagellstraat (de N805; het gedeelte van deze weg rond de kruispunten met de Biezerweg en de Mercuriusweg). Het bedrijventerrein Harselaar wordt omsloten door de A1/E30, de spoorweg (bij de Garderbroekerweg komen de A1 en de spoorweg vrijwel bij elkaar) en de A30. Het bedrijventerrein wordt doorsneden door de Baron van Nagellstraat (de N805). De buurtschap ligt direct N van het dorp Barneveld, Z van het dorp Voorthuizen, WNW van het dorp Kootwijkerbroek, NO van het dorp Achterveld, O van het dorp Terschuur en OZO van het dorp Zwartebroek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

In 1840 omvat buurtschap Harselaar 22 huizen met 153 inwoners. Tegenwoordig omvat de buurtschap ca. 40 huizen en ca. 10 bedrijfsgebouwen, met ca. 100 inwoners. Het bedrijventerrein Harselaar omvat ca. 500 bedrijfsgebouwen en ca. 30 huizen, met ca. 75 inwoners.

Reactie toevoegen