Heikant (Oploo)

Plaats
Buurtschap
Sint Anthonis
Noordoost-Brabant Land van Cuijk
Noord-Brabant

Heikant (Oploo)

Terug naar boven

Status

- Heikant is een buurtschap in de provincie Noord-Brabant, in de regio Noordoost-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Cuijk, gemeente Sint Anthonis. Oploos gedeelte: t/m 1993 gemeente Oploo, St. Anthonis en Ledeacker, in 1994 over naar gemeente Sint Anthonis; Westerbeeks gedeelte: t/m 30-4-1942 gemeente Sambeek, per 1-5-1942 over naar gemeente Oploo, St. Anthonis en Ledeacker, in 1994 over naar gemeente Sint Anthonis.

- De buurtschap Heikant valt, ook voor de postadressen, grotendeels onder het dorp Oploo, deels onder het dorp Westerbeek.

- De buurtschap Heikant heeft geen plaatsnaamborden, en ook geen gelijkluidende straatnaam - wat bij veel andere buurtschappen wél het geval is - zodat je ter plekke nergens aan kunt zien dat en wanneer je de buurtschap binnenkomt en weer verlaat.

Terug naar boven

Ligging

De buurtschap Heikant ligt rond de wegen Broekstraat, Watermolenstraat (het gedeelte tussen de wegen Broekstraat en Driehoek), Loonseweg (het gedeelte ZO van het kruispunt met de wegen Broekstraat en Watermolenstraat), Hoogveld en Lindelaan (het gedeelte ZW van de weg Striep). De buurtschap ligt Z van de dorpen Oploo en Sint Anthonis, NO van het dorp Westerbeek en WZW van het dorp Stevensbeek.

Terug naar boven

Statistische gegevens

De buurtschap Heikant omvat ca. 40 huizen met ca. 100 inwoners.

Reactie toevoegen